CUM FACETI O SOLICITARE DE PUBLICARE LA EDITURA CCD


Aţi scris o carte pe care o consideraţi de interes? Dacă doriţi să o propuneţi spre editare, sunteţi bine venit.
Iată cum procedaţi:
Aduceţi personal lucrarea dumneavoastră (viitoarea carte) la editură, în format electronic (CD sau dischetă). Ea va fi vizualizată împreună cu dvs. Pe baza caracteristicilor cărţii, respectiv format, număr de pagini, tiraj, calitatea hârtiei, calitatea copertei, se va calcula preţul de editare. Dacă acest preţ vi se va părea convenabil, veţi fi informaţi în legătură cu prevederile contractului de editare (Contract de editare). Informaţiile despre paşii care trebuie urmaţi până la semnarea contractului de editare le puteţi obţine chiar acum prin accesarea Regulamentului de contractare a lucrărilor în vederea editării. Dacă preţul lucrării şi prevederile contractului de editare sunt acceptate de către dvs. urmează să completaţi o cerere, formular tip, (Comandă), pe baza căreia se va completa şi semna contractul de editare şi se va da cărţii codul ISBN.
Informaţiile referitoare la preţul lucrării le puteţi obţine şi telefonic sau prin e-mail caz în care va trebui să transmiteţi datele despre carte, cele pe care le-am amintit mai sus la caracteristicile cărţii
Să presupunem că aţi semnat contractul de editare. Primul pas pe care îl vom face împreună este de a analiza lucrarea, care deocamdată se află în format electronic. În cazul în care este nevoie să se aducă modificări în ceea ce priveşte aşezarea în pagină sau aspectul estetic, le vom discuta, iar modificările ce se impun (dacă se impun) vor fi făcute numai cu acordul dvs. Vom lua în discuţie şi coperta, un lucru atât de important pentru o carte. Coperta, în cazul în care nu aţi conceput-o dumneavoastră, va trebui concepută. Acest lucru se va face numai în prezenţa şi cu acordul dvs. având în vedere că viitoarea carte vă reprezintă. Ca urmare, veţi spune redactorului cum doriţi să arate în final coperta, ce culoare va avea, ce imagini, ce caractere de scriere, ce tip de hârtie. Poate veţi lăsa la alegerea redactorului toate aceste lucruri exprimându-vă încrederea în gusturile lui. Indiferent dacă dvs. sau redactorul este cel care va finaliza coperta şi aranjarea finală în pagină a cărţi, cartea nu va fi multiplicată şi nu va intra în procesul propriu-zis de tipărire până ce dvs. nu veţi da acordul "bun de tipar" (formular tip).
Având în vedere formalităţile necesare pentru asigurarea cadrului legal de apariţie a publicaţiei demararea propriu-zisă a tipăririi în scopul obţinerii produsului final: cartea, nu va începe în momentul semnării contractului ci, numai după ce vor fi parcurşi toţi paşii necesari (paşi pe care îi veţi găsi şi în Regulamentul de funcţionare al Editurii CCD. La solicitarea dvs. editura vă va informa telefonic sau prin e-mail asupra momentului începerii tipăririi cărţii. La fel va proceda şi în legătură cu momentul finalizării lucrării când veţi putea intra în posesia cărţii dvs. De altfel, termenul de predare al lucrării este specificat şi în contractul de editare (Contract de editare) şi stabilit de comun acord cu dvs.

În cazul în care doriţi informaţii care nu se regăsesc aici nu ezitaţi să luaţi legătura cu informaticianul Casei Corpului Didactic Adrian Cioroslan, telefonic (0264-593945) sau prin e-mail: acioroslan@ccdcluj.ro
Orice întrebare este bine venită şi poate fi de un real folos în completarea acestor informaţii pe care le dorim cât mai utile pentru dvs.


 

 

 

 

 

 

 Editura